maanantai 6. maaliskuuta 2017

Ihanan mehevä suklaakakku mariannetäytteellä

Tein Pomp de Luxin kutsuille herkkuja. Vaikka kutsut sitten pitikin perua Pikkuisen Lotan oksentelujen takia, kakkua saatiin silti ja tässä nyt teille ensimmäisen ohje. Tämä on tällainen suklaaputouskakku, tai drip cake, jossa suklaakuorrute valuu kakun päältä reunoille.


Suklaaputouskakku, Drip Cake, Naked Cake, Överikakku, Nakukakku


Mehevä suklaakakku:

Pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 dl kaakaojauhetta
1,5 tl soodaa
2 munaa
400g  kermaviiliä
150 g voisulaa
1,5 dl kuumaa kahvia

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita munat ja kermaviili toisessa kulhossa, lisää jäähtynyt voisula. Kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita. Lisää kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina kahteen n. 20 senttiseen vuokaan. (pingota pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat) Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia, kunnes kakkupohjat ovat kypsiä. Jäähdytä

Mariannetäyte:

2 prk Vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 200 g valkosuklaata sulatettuna
150g murskattuja mariannekarkkeja

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto. Lisää mariannerouhe ja sulatettu, jäähtynyt valkosuklaa.

Lisäksi:
Maitoa kostutukseen
Hilloa (ei pakollista, minä laitoin kolmen marjan hilloa)

Kostuta pohjia kevyesti, täytä kakku hillolla ja mariannetäytteellä, nosta kylmään.

Kuorruteganache:

100g tummaa suklaata
100g kermaa

Rouhi suklaa pieneksi ja kaada kuumuuden kestävään kulhoon. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen, älä keitä. Kaada kerma suklaarouheen päälle ja anna seistä hetken aikaa, niin suklaa sulaa. Sekoita lusikalla tasaiseksi. Anna hetken jäähtyä ja valuttele kakun päälle ja anna valua reunoille.

Koristele mielesi mukaan.





Nam.




-E-

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit :)