keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Suussa sulavat Bebe-leivokset

Hyvää naistenpäivää! Jokainen nainen on ansainnut tänään palan kakkua, tai ihanan suussa sulavan Bebeleivoksen!


Bebeissä on hiukan vaivaa ja näpertämistä mutta tasan sen kaiken vaivan arvoisia!
Itse tein leivoksia myös gluteenittomana, ihan vaan korvaamalla vehnäjauhot Sunnuntain Gluteenittomalla jauhoseoksella. Silloin kannattaa pohjista tehdä hiukan paksumpia ja käsitellä niitä tosi varoen, murenevat aika helposti.



Bebe- leivokset

Pohjat:

100g voita 
2 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl jauhoja

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

100g voita

Vadelmahilloa

Kuorrutus:

n. 3-4 dl tomusokeria
1 valkuainen

tippa punaista elintarvikeväriä

nonparelleja tms

Tee pohjien taikina: Vatkaa voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja lopuksi jauhot. Pyöritä taikinasta tanko, joka jaetaa veitsellä 12 osaan. Pyöritä palloiksi ja painele foliovuokiin tai muffinssipellin voideltuihin koloihin. Paperivuuat ovat liian pehmeitä. Paista pohjia n. 15 minuuttia 175 asteessa kunnes saavat hiukan väriä.

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vaniljasokeri, koko ajan sekoittaen Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin vaniljasokeri. Vaahdota pehmeä voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vaniljakiisseli.

Laita jäähtyneiden pohjien päälle nokare hilloa. Täytä pohjat vaniljatäytteellä kukkuroilleen. Tämä käy kätevimmin pursotuspussin avulla. Tasoita sileäksi veitsen avulla.

Valmista kuorrutus. Lisää valkuaista vähän kerrallaan. Kuorrutus saa olla melko paksua, muuten se valuu pois päältä. Valuta kuorrutusta leivoksen päälle varovasti ja lusikan pohjalla levittäen. Koristele.








Nämä muuten säilyvät oikein mainiosti pakastimessa, ellei joku syö niitä sieltä. Mutta jos pakastat, älä koristele nonparelleilla ennen pakastamista, koska niistä sulavat värit tylsästi sulaessa.


Sokerisen suloista naistenpäivää Teille kaikille <3






-E-

2 kommenttia:

Kiva kun kommentoit :)