sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Helppo ja ihan paras piparkakkutaikina & Piparkakkutalo

Meillä tykätään piparitöistä. Ja joulupipareista. Itseasiassa lapsena en tykännyt joulupipareista ollenkaan, mutta Mummin ohjeeseen törmättyäni mieleni muuttui. Nämä ovat ihan parhaita, ei mitään kivikovia känttyjä!

Tästä taikinasta saa kätevästi tehtyä myös piparkakkutalon, silloin laitan soodaa hiukan vähemmän, jolloin osat pysyvät paremmin muodossaan.


Ja tässä resepti tosi helppoon ja maailman parhaaseen joulupiparitaikinaan

Piparkakut:

400g voisulaa
400 g sokeria
10 rkl siirappia
3 munaa
3 tl soodaa
3 tl jauhettua neilikkaa
5 tl kanelia
900 g vehnäjauhoja

Sulatettuun voihin lisätään aineet hyvin sekoittaen, reseptin mukaisessa järjestyksessä. Sekoita tasaiseksi taikinakoukuilla. Nosta jääkaappiin vetäytymään mieluusti seuraavaan päivään. Leivo ja paita 200 asteessa n. 5-8 min.










-E-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kommentoit :)